14 april 2007

Plasma - hvordan?

Plasma (også kaldet ioniseret gas) betegner inden for fysik og kemi en energirig tilstand for en materie på gasform, hvis elektroner i yderste skal enten alle eller nogle er blevet adskilt fra atomet. Dette resulterer i en samling af ioner og elektroner, som ikke længere er bundet sammen.
Plasma er den 4. tilstandsform for atomer og molekyler, hvoraf den første er fast form (solid), den anden er flydende form/væske (liquid) og den tredje er gasform (gas).
På grund af de løse elektroner er plasma elektrisk ledende.
Denne tilstand for materie blev først opdaget af Sir William Crookes i 1879 og blev navngivet "plasma" af Irving Langmuir. Teknologien benyttes i plasmaskærme, der til gengæld kun sjældent benyttes i udstyr til videokonference.






Sponserede links: Hvis du skal bruge godt AV udstyr som f.eks. en projektor, er det Calamus, du skal kontakte. Vi har interaktive tavler og whiteboard til gode priser - ligesom vi har storskærm og lærred til alle formål. Måske er det mere end plasmaskærm eller en LCD skærm, du mangler? Vi klarer også både overhead og videokonference!