16 november 2006

Brandenburger Tor, Berlin

Brandenburger Tor er den mest imponerende af de 3 bevarede byporte i Berlin. Der var oprindeligt 5 byporte på den yderste mur. Berlinmuren passerede tæt vestenom Brandenburger Tor, der således også blev et symbol på den delte by. Den første port er opført i 1731. Den fik en nyklassicistisk stil i 1788-91 fra tegninger af Carl Gotthard Langhals.
Bygningen er opført ved Pariser Platz for enden af Unter den Linden og Straße des 17. Juni.
I 1987 holdt USA's daværende præsident Ronald Reagan en tale foran porten på den vestlige side, hvor han i sin tale udfordrede den sovjetiske leder Mikhail Gorbatjov med ordene "Mr. Gorbatjov, riv denne mur ned." om Berlinmuren.



15 november 2006

Lækre apparater

I Hammel ligger virksomheden Comaco, der via en webshop sælger en række glimrende produkter til fornuftige priser.

Det er bl.a. badevægte og blodtryksmålere - og her i vintertiden også varmetæpper.

Om blodtryk skriver Wikipedia bl.a.:

Det systoliske blodtryk er det tryk blodet udøver på hjertets indre karvæg, når hjertet trækker sig sammen, og pumper blod ud i kroppen.

Jyske Bank

Jyske Bank er modige og anderledes - og deres reklamer ligner ikke dem, andre banker har. De er dårlige, og John B. er utålelig. Der er ikke én original tanke i de reklamer, og man kan frygte, at Jyske Banks nye image er lige så uoriginalt.

Men modige - DET er de hos Jyske Bank

12 november 2006

Gode firmaer

Det er svært at definere gode firmaer, men i denne weblog vil vi fremover bringe de bedste danske firmaer i fokus. Det bliver afslørende - det bliver...? :-)

Et godt sted at finde firmaer er hos Google på www.google.dk